epileren en verven

In het Verre Oosten is het al lange tijd heel gewoon: wenkbrauwen epileren met een touwtje. Inmiddels begint het ook in Nederland en omringende landen populairder te worden. Het enige wat nodig is: een lang draadje naaigaren (100% katoen). Met het touwtje kun je naast je wenkbrauwen gelijk je gehele gezicht onder handen nemen.

Waarom epileren met touw?

Door de behandeling worden de haartjes dunner en zijn ze minder stug. Het is bovendien hygiënischer. Je raakt de wenkbrauwen niet aan met je handen, omdat de haartjes met een touwtje worden bewerkt. Het is daarnaast veel sneller en je pakt de donsharen makkelijker mee

Kin, bovenlip en wenkbrauwen
De methode is vooral geschikt voor de verwijdering van de haartjes op kin, bovenlip en wenkbrauwen.

Doet het pijn?

Het verschilt natuurlijk per persoon niet iedereen heeft dezelfde pijngrens en daarom zal de een het pijnlijker vinden als de ander

 

De voordelen

  • het brengt wenkbrauwen beter in vorm
  • het werkt sneller, dan de pincet
  • het verwijdert alle donshaartjes, zonder dat het haargroei versnelt of de structuur van het haar dikker maakt

 De nadelen

  • je kunt het als pijnlijk ervaren
  • net als met andere methodes onstaat er kans op irritaie en roodheid

 

 

wimpers en wenkbrauwen verven

Wimpers en wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht en bepalen voor een groot deel de uitstraling. Wanneer uw wimpers en/of wenkbrauwen lichter zijn dan u zou willen, kunt u deze haartjes laten verven. Hierdoor krijgt uw gezicht meer uitdrukking en wordt een natuurlijk effect gecreëerd. Ook voor mensen met gevoelige ogen is het verven van de  wimpers een uitkomst want u hoeft geen mascara meer te gebruiken.

 

Voor het verven van wimpers en wenkbrauwen wordt een speciale verf gebruikt die kan worden toegepast in verschillende kleuren. De verf vervaagt geleidelijk en blijft ca. 3-5 weken zitten.